Daisypath Happy Birthday tickers

30 Haziran 2010 Çarşamba

Kuzenin Alper'in Sünneti


Yeşim halanın çocukları Nadire ablanı ve Alper abini çok seviyorsun, onlara gittiğimizde veya onların bulunduğu yerde bizi hiç gözün görmüyor, öyle ki ayrılma vakti geldiğinde "ıııhhh ben demicem, siz didin. ben buda kaacam." diyip suratını asıyorsun. Bu sevgi tabii ki de karşılıksız değil, aynı şekilde abinle ablan da seni çok seviyorlar, okula gittiğim bir gün seni babaannene bıraktığımızda abiyle ablan da ordaydı. Seninle o kadar güzel ilgilenmişler ki, Alper abin seni ayağında uyutmuş kuzucuk. Neyse Alper abini bu ay halan sünnet ettirdi. Alper abin sünnet olurken "ben kirvemi istemiyorum, Duru'yu çağırın, Duru gelsin" diye bağırmış. Sevgiye bakar mısın kızım.Bunları bilesin, diye özellikle buraya yazıyorum. Sünnetten sonra Alper'in pipisinin kesilişini kına ile kutlayıp, mevlit ile kutsadık. Rabbim hayırlı kılsın inşaallah. Sizin de bu birbirinize olan sevginiz ve bağlılığınız daim olsun inşallah kızım... Aile bağlarınız çok kuvvetli olsun.(Amin)

29 Haziran 2010 Salı

İletişim kuruyoruz


Tam ve doğru cümleler kurup bizimle tam anlamıyle iletişim kuruyorsun kara gözlü meleğim. Kendi kendine oyunlar üretip oyunlar oynuyorsun, zaman zaman bende katılıyorum oyunlarına. Bir ara parka ve zıp zıpa dadanmıştın; artık o kadar gitmek istemiyosun oralara. Parka gittiğimizde en büyük eğlencen kumla oynamak. Kovayla küreği alıp başlıyorsun inşaatçılığa. Bazen de pastalar yapıyosun kumlardan. Benim yaptığım kuleleri de bozmaya bayılıyorsun. Eşyalarınla ben de dahil senden izinsiz kimsenin oynamasını istemiyorsun. Paylaşmama duygusunun olması da normal bir olgu olduğu için senin yaşıtlarındakiler için o kadar umursamıyorum. Çevrende arkadaşlar olsun istiyorsun;fakat onlarla değil de herkesin kendi kendine oynamasını istiyorsun.
Seninle sohbet etmek hem çok komik hem de çok zevkli. Her şeyi soruyosun, anne bu ne, anne bu ne diye. anlatıyorum, anlarmış gibi bir yüz ifadesi takınıp "hııııı" diyosun. Bayılıyorum o haline minişim benim.

Erken ergenlik dönemi



Bu aralar Duru Kız annesine çok düşmüş, annesiyle yapışık ikizler gibi yaşamak pek hoşuna gider olmuş, anne dışında herkesten kaçar olmuş, anne tuvalete gitmek için bile ayrıldığında yanından basarmış bağırtıyı Duru Kız. Buna tıp dilinde "ayrılık anksiyetesi" deniyormuş. Çocuğun anneyi kaybetme korkusu yani. İstediğini yatırmada diretme, kendi seçtiği kıyafetleri giymede inat etme, yapma, etme ikazlarına karşı gelip tersini yapma, mızırdanmalar, ağlayarak istediklerini söyleyip yaptırma modunda olma, şu ana kadar hiç snirli olmadığını düşündüğüm kızımın öfkeli davranışlarda bulunması, çocuklardan uzaklaşması vs. gibi durumlar yaşıyoruz bu aralar. Buna 2 yaş sendromu da deniyormuş denmesine de bu sendromları biz niye geçirmemişiz ya ya da geçirmişiz de büyüklerimiz hiç oralı olmamışlar anlaşılan :) Ooof off... Bu da gelir bu da geçer.
Bu dönem yüzünden okulda seminere bile seninle gidiyoruz bebişim, göbek bağımız bitişik ya hani.

14 Haziran 2010 Pazartesi

Şiir Dinletim

Senenin başından beri çalışmalarını yürüttüğüm şiir dinletimi 3 Haziran'da gerçekleştirdim. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın tören çalışmaları şiir dinletimi aksatmama neden olsa da ikisini de hayırlı bir şekilde bitirdim. Çok güzel, yorucu ve zevkliydi benim için. Değerli öğrencilerim, sizin gösterdiğiniz çaba, bu çalışmaların başarılı olmasında en büyük etken. Hepinizi seviyorum, canlarım benim. Tam bir takım çalışması içinde oldunuz ve bu bizim başarımız oldu. Teşekkürler size. Şiir dinletimde kullandığım ,sevgili blog arkadaşım Eser'in şiiri dinleyenlerin tüylerini ürperten cinstendi, tabii onu en güzel şekilde seslendiren Burcu'nun katkısını asla unutmamak gerekir. Hepsi de şiirlerini çok güzel okudu. Mert Köse, Yağmur Taktaş, Meltem İşler, Medine Katırcı, Gizem , Mert Ezer, Merve Kaya, Zelal Bülez, Nurseda Çiftçi ve Esra... Sizinle gurur duyuyorum.Harikaydınız :)

Anneler Günüm

Uzun zaman oldu bloğa yazmayalı. Biraz ara vermiştim, kendimi tamamen okula ve sana adadığım için fazla bir şeyle ilgilenemiyodum. Artık rahatladım ve yazmaya, gelişimini buraya aktarmaya devam :)
2. anneler günümde senin adına babacığın süpriz yaptı. Ana-kız aynı giysinler diyip bir giyim firmasından aynı modellerde kot elbise almış. Onu da senin oyun çadırına saklamış, amacı aslında senin bana getirmeni sağlamakmış;fakat sen erken yatınca planı suya düşmüş.Teşekkürler babamıza v esevgili kızıma :))