Daisypath Happy Birthday tickers

26 Eylül 2010 Pazar

Park Gazisi

Cuma günü okuldan erken çıkmış, seni babaannenden alıp oyun parkına gitmiştik, orda kötü bir kaza geçirdin, top havuzunda hoplayıp zıplarken ayağının burkulmasıyla bastın çığlığı. Canım benim nasıl ağlıyordun öyle, "anne aciyo, anne aciyoo" diyip duruyordun, önce kırıldığını sandım; kontrol ettim kırık yoktu, nolur ne olmaz diyip tıp merkezine götürdüm, baban da okuldan geldi, çok şükür herhangi bir sorun olmadığı, sadece burkulma olduğunu öğrenince rahatladık. 2 gündür ayağın sargılı bir şekilde " anne beni al, baba beni şuraya dötür" diyerek kucağımızda dolaştın, ayağın çok acıdığı için üstüne hiç basamıyordun, neyseki bu gün ayaklanıp topal topal etrafta yürümeye başladın. Rabbime şükürler olsun ki daha önemli bir şey başına gelmedi bebeğim, Rabbim çocukları özürlü olan insanlara sabır versin, çok zor bir durum, manevi olarak yıkılıyor insan. Onu o halde görmek her gün zor gelir ya insana, Allah yardımcıları olsun. Senin "aciyoo" demen bile bizi çok çok üzüyordu, kimbilir onlar neler yaşıyordur.

14 Eylül 2010 Salı

Sezeryan göbeği ve Pilates II

Pilatese başlayalı 5 ay oldu ve sonucunu bildirmek istedim, sezeryan göbeği kesinlikle gitti, daha ince ve fit bir görünüme sahip oldum. Artık istesem de kambur duramıyorum ve şunu diyorum Pilatesi yaşam şeklimiz olarak benimsemeliyiz. Ruhen ve fiziken o kadar rahatlıyorsunuz ki evde eşinizle tartıştınız, pilatese gidip o negatif enerjiyi boşaltıyorsunuz, olumlu duygularla eve gelip eşinizin yanağına bir öpücük kondurabiliyorsunuz meselâ :)) Ya da yoğun bir iş gününden sonra yorgunluk ve stresinizi pilatesle kendinizden atabiliyorsunuz, terapi yerine geçiyor.
Pilatesli günler diliyorum herkese :)

Pilatesten Önce




Pilatesten Sonra

Ramazan bayramı geldi geçti

Ne olduğunu anlamadan da olsa bu bayram bol bol şeker, çikolata yedik seninle beraber. Bayramlık kıyafetlerimizi giyip yola koyulduk büyüklerimizle bayramlaşmak için.Çocukluğumuzdaki gibi heyecanlı olmuyor bayramlar, şimdi senin için başladı bayram heyecanı.Yeni elbiseler giyip insanlardan şeker toplamak, büyüklerin elini öpüp gelecek harçlığı sabırsızlıkla beklemek ve o harçlığı acaba nereye harcasam diye zevkli zevkli hayaller kurma sırası sana geldi. Doyasıya tadını çıkarman dileğiyle şeker bayramlarının...

4 Eylül 2010 Cumartesi

Değer biçilemez bu duyguya!


Sabahları kalktığında yanaklarımı avucunun içine alıp, yanaklarımın iki tarafına da "anneciiim" diyerek öpücükler kondurman tarif edilemez duygular yaşatıyor bana minik meleğim.

Bir bebeğin sevgiyi gösteriş biçimi bu kadar mı somutlaşır diye düşünmekten kendimi alamıyorum, bu duyguları anlatmak zor doğrusu.

3 Eylül 2010 Cuma

...

Dışardan köpeklerin sesi gelir, sen "ben koktum baba" deyince, baban "hayır korkma kızım, onlar senden korksun" diyerek seni balkona çıkarır. Balkondan köpeklere bakarken köpeklerin koşarak uzaklaştığını görürsün babana "döpekler nereye didiyor baba" diye sorduğunda baban "köpekler senden korkmuş, kaçıyorlar kızım" demiş, Sen "benden kokmasın baba döpekler, ben bebekim" demişsin.

Anne, sen ditme okuga! :((

Gecenin bir vakti ağlayarak uyandın, sayıklıyordun, "annecim, sen ditme okuga, annecim" diyordun, okulun ilk gününün gecesinde bunu yaşamıştık, çok üzüldüm, geceleyin seni sakinleştirmeye çalışıyordum, "tamam annecim, müdürümüzle konuşur seni de götürürüm okula, birlikte gideriz bebeğim" dedikten sonra biraz daha iyiydin ve kaldığın yerden uykuna devam ettin.
Okula gitmek için ayrılmamızın seni bu kadar etkileyeceğini düşünemedim meleğim, biraz daha sabret anneciğim, anneannen gelince beni çok aramayacaksın tatlı kızım benim, senin "annecim, bana eyma veyiy misin" diyen o dilleri yerim ben, yerim :))

1 Eylül 2010 Çarşamba

Annenin okulu açıldı

Bir gün öncesinden konuştuk seninle," kızım bak, yatıcaz kalkıcaz anne ile baba okula gidecek, sende babaannende kalacaksın, okulda işimiz bitince gelip seni alacağız" dedik. Sabah oldu, -emziği bıraktığından beri gündüz uykularını bıraktığın için eskisi gibi sabahın en erken saatinde uyanmayı bıraktın- biz kahvaltı yaparken, birden kapı açıldı ve sen "anne, sen okuga mı ditcen" diyerek yanımıza geldin.(Dünyanın en güzel şeyi, senin uykudan uyanma halin ve ayaklarını şap şap vura vura yürümen.) "Evet, kızım anne ile baba okula gitcek, sende babaannende kalacaksın, işimiz bitince gelip seni alacağız" dedik. Bir de çok çok sevdiğin kuzenlerin Alper abinle Nadire ablanın da orda kalacağını duyunca babaannede kalma işi çok hoşuna gitti. Seni babaannengile bıraktığımızda "anne siz didin" dedin, abiyle ablanın elini tutup neşeyle girdin içeri. Abla ve abiyle doyasıya oynadın bugün.