Daisypath Happy Birthday tickers

29 Ekim 2012 Pazartesi

Duru Okula Gidiyor

Biz artık okullu olduk, önceleri annenin okulunda ana sınıfında ara ara vakit geçirirken şimdi Duru'nun da kendine ait bir okulu ve bir sınıfı oldu. Yıldızlar sınıfımız. Duru'da o küçük yıldızlardan biri artık. Değişik bir duyguymuş veli olmak, ilk veli toplantımızda, masanın ön tarafında değil de karşı tarafında, veli pozisyonunda olmak, gerçekten farklıymış. Öğretmenini tanımak, davranışlarını incelemek "acaba çocuklara karşı nasıl davranıyor" psikolojisinde olmak başka bir şeymiş. Aynı zamanda o öğretmeninde neler hissettiğini çok iyi bilmek de ayrı bir duyguymuş...
Okulun ilk günü bizim için (hatta Duru'dan çok bizim için :)) çok heyecanlıydı. Ne olacak, ne bitecek, alışacak mı, yoksa istemeyecek mi gibi düşüncelerle dopdoluydu kafamız. Okula gayet sakin ve neşeli bir şekilde adımımızı attık, yanımızda apartmanda birlikte gülüp oynadığı arkadaşı da onunla aynı okula yazılmıştı. Birlikte aynı sınıfa yazılmışlardı. Birbirlerine destek olurlar diye düşünürken maalesef düşündüğümüz gibi olmadı ve birbirlerine rakip oldular, öğretmeni sürekli şikayetleniyordu, çok itişip kakışıyorlar, birbirlerine zarar verecek duruma geldiler şeklinde veryansınlar da bulunuyordu. En son biz de çareyi sizi ayırmada bulduk. Şu an farklı sınıflardasınız ve şu an hepimiz çok rahatız.

Okula çabuk alışırsın, okulunu seversin diye düşünürken bizi tepe takla ettin kızım. Okul açıldı açılalı okulu sevnmediğini, gitmek istemediğini söyleyip duruyorsun, nedenini sorduğumuzda da "yemek yemem için beni zorluyorlar, dinlenme saatinde dinlenmek istemiyorum veya sevmiyorum" tarzında bize cevaplar veriyorsun. Öğretmeninle sürekli iletişim içindeyiz, seni zorlamadığını belirtse de bir türlü okula alışamadın gitti. Kuralların hayatına girmesine belki de alışamadın diye düşünüyorum ben;ama yine de gözlemlemeye devam edeceğim seni. Anaokuluna alışma dönemi bir çocuğun 3 ayı buluyormuş biz de bekleyip göreceğiz.



11.09.1012 (Duru 4 yaşında)