Daisypath Happy Birthday tickers

1 Şubat 2013 Cuma

Kitap Fuarı'nda

Geçenlerde Tüyap Kitap Fuarı vardı, normalde fuarda çok fazla yayınevi ve kitap bulunduğu için kitapların daha uygun fiyata verilmesi gerekirken maalesef her yıl olduğu gibi bu yıl hayal kırıklığı yaşayarak çıktım o fuardan. Çok uçuk fiyatlardaydı kitaplar, hal böyle olunca insanları korsana yönlendirmiş oluyor yayınevleri. Hiç indirim yapılmayınca orjinal kitaba verdiğin paraya 6 kitap almak daha cazip geliyor insanlara. Bir öğretmen olarak böyle bir şey yapmanın doğru olmadığını bilsem de kitapların aşırı pahalı olması bu yanlışı yapmama sebep oluyor napayım.
Duru'ya kitap okumayı aşılamak ve sevdirmek için bu fuara götürdük, birçok kitabın bir arada bulunması önce onu şaşırttı, sonra tek tek standları gezip kitapları incelemeye koyuldu. En beğendiği yer "Şirinler" oldu, ordan kitaplar da alıp şirinlerle fotoğraf çektirdi.

Düzenli olarak kitap okuma ve kitaptan sorular sorma etkinliğimizi de yapmayı ihmal etmiyoruz bu arada.

Babayla Hokey Oynarken





Karne haftasına son bir hafta kala Duru'yu çok istediği Gökkuşağı'na götürdük. Orada en çok beğendiği ve zevkle oynadığı oyunlardan biri oldu Hokey. Babayla ve anneyle sırayla oynayarak bırakmak bilmedi Duru Hanım bu oyunu.

İlk Resmî Karnemiz

Son bir haftadır sorup duruyordu "anne biz ne zaman karne alacağız" diye. karne günü gelene kadar heyecanlı bir bekleyiş vardı Sevgili Duru'da. Karne günü gelip çattığında sınıfındaki arkadaşlarıyla ilk resmî karnesini de Şerife öğretmeninden almış kızım. Almış diyorum; çünkü onun bu güzel gününde maalesef biz de okulda karne dağıttığımız için yanında olamadık. Bu yüzden içimizde bir burukluk yaşanmadı değil. İlk resmî karne diyorum; çünkü Duru şu yaşına kadar iki defa karne aldı, bizim okulumuzdaki arkadaşımız aynı zamanda Duru'nun da arkadaşı Okul Öncesi Öğretmenimiz Seda Teyzesi'nden. Her karne günü öğrencilerine karne hazırlarken Duru'yu da unutmaz ona da bir karne hazırlayıp verirdi teyzesi sağolsun.
 (Şerife Öğretmenimiz karneyi Duru'ya verirken.)
(Yardımcı Öğretmenimiz Serap Hanım)
İlk öğretmenimiz Şerife Hanım, çocuklara karşı sevecen, anlayışlı, sabırlı, prensip sahibi, onları anlayan ve empati kurabilen, öğrencileri tarafından sevilen bir öğretmen. şanslıyız yani anlayacağınız. Duru'nun okula başlama ve devam etme konusunda bizden yardımlarını esirgemedi Sevgili öğretmenimiz. Umarım seneye de Şerife Öğretmenimiz'in öğrencisi olur kızımız.
İlk resmî karnemizde biraz hayal kırıklığı yaşamadık değil; çünkü biz bir karne beklerken karşımıza bir "gelişim raporu" çıktı. Millî Eğitim'in saçma düzenlemelerinden biriydi yani. Bundan sonra karne değil de "gelişim raporu" verilecekmiş. Velilerle çocukların heveslerini kursağında bırakıyorlar.