Daisypath Happy Birthday tickers

18 Eylül 2009 Cuma

İzmit'te Tarihî Bir Restaurant

Kapıdan içeri girdiğiniz anda odanın içindeki eski eşyaların o keskin kokusunu hemen alırsınız. Ardından tarihe doğru yolculuğunuz başlar bu mekanda. Oturduğunuz masadan, yediğiniz yemeğe kadar her şey tarihten küçük parçalar taşır bu restaurantta. Bir de plağa eskilerden bir ud taksimi de koyulduktan sonra değmeyin o yerde yemek yemenin keyfine. Adana yöresine ait yemekler yapılmaktadır hem de odun ateşinde. (Daha lezzetli olsun diye.)Tarihî mekanları çoksevdiğim için burası bana çok huzur verici geldi;fakat maalesef fazla kalamadım. Orda kaldığım bir gün bile ruhumu baştan sona yenilemeye yetti, bu da yeter.
Teyzeciğim çok güzel bir mekanınız var. Erzurum'da gittiğim "Erzurum evleri"nden sonra burası gördüğüm en güzel mistik restaurantlardan biriydi. Konukseverliğiniz, sıcakkanlılığınız ve yemeklere, ortama olan özeniniz kendini çok güzel gösteriyor bu yerde.
Olur da Gebze'ye yolunuz düşerse buraya uğrayıp, oranın tarihi kokusunu içinize çekmeniz içinizi biraz da olsa rahatlatmaya yetecektir.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...