Daisypath Happy Birthday tickers

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Az şekerli, Çok şekerli

Çocukların iç dünyası hakkında bilgi sahibi olmak, ebeveynlerinin kendilerine nasıl davrandıklarını görmek ve ebeveynleri hakkında ne düşündüklerini öğrenmek için onların oynadıkları oyunları gözlemlemek veya bizzat içinde bulunarak onlarla evcilik tarzı oyunlar oynamak gerekirmiş.
Biz de sık sık Duru'nun oyunlarının içinde olduğumuz için davranışlarımız hakkında oldukça bilgi sahibi oluyoruz. Duru'nun babasıyla oynadığı bebekçilik oyununda(Babası bebek oluyor kendisi anne)Duru'nun zaman zaman ona süt hazırlamada ısrarla üzerinde durduğu anne-baba olayını fark ettik.(Duru'ya sütünü genelde ben hazırlarım ama bazen tutturur illa ki babam hazırlasın, sen hazırlama diye; bazen de babasını istemez benim hazırlamamı ister.)
Babasıyla oynadığı oyunda Duru:"Bebek sana süt yapim mi" diyerek babasına sorar, babası bebekçe "hayır babam yapsın" der, bunun üzerine Duru" hayır baban çok şeker atıyo, ben yapayım" der. Ve biz böylece Duru'nun sütüne babasının çok şeker attığını, annesinin is az şeker attığını öğrenmiş olduk. Canı çok şekerli süt istediğinde babadan, az şekerli süt istediğinde de anneden süt yapmasını istiyor Küçük Hanım.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...