Daisypath Happy Birthday tickers

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Keçi sütü



Ah kızım ah! Çıktı çıkacak, az kaldı, şöyle böyle diye diye sonunda 21 Temmuz'da üç dişini aynı anda çıkarttın. Çok tembellik ettin, şu zamana kadar altta iki dişinle idare edip canımıza okusan da çok şükür üçünü aynı anda çıkartarak bizi de rahatlattın, kendin de rahatladın. Bunda yaylanın serin havasının ve babaannemin keçilerinin sütünün de büyük faydası olduğuna inanıyorum. Bildiğim kadarıyla keçi sütünün faydası inek sütüne göre daha fazlaymış. Yaptığım araştırmayı burada paylaşmak, bebekleri olan annelerin süte geçtiklerinde bulabilirlerse keçi sütü içirmelerini tavsiye ediyorum.
Yapılan bir araştırmaya göre"
Avrupa ülkelerinde süt keçilerine (Bebeklerin Sütannesi ) gözü ile bakılır. Çünkü keçi sütünün yağ ve proteinleri , inek sütünden daha ince , küçük ve yumuşak yapıdadır.. Bu nedenle de sindirimi daha kolaydır. Özellikle proteinin kolay sindirilmesi bebek beslenmesinde , hastaların ve özel diyetlerin hazırlanmasında pratik öneme sahiptir. Keçi sütü bileşim açısından da bebek beslenmesi için daha uygundur. Zira bebeğe verilmeden önce sulandırılan keçi sütü , inek sütünden daha fazla anne sütüne (İnsan Sütü) benzer yapıdadır. Besinler içerisinde , yağın sindirimi oldukça zordur. Keçi sütünün yağının kolay sindirilmesi ise bebeklerde olduğu kadar yetişkinlede de yarar sağlar.C Vitamini dışında tüm vitaminleri içeren keçi sütü , özellikle B1 (Thiamin ) , B2 (Riboflavin ) vitaminleri ve Fosforca zengindir. Bu nedenle Türkiye gibi yetersiz Kırmızı Et ve Balık tüketen toplumlarda keçi sütü ayrı bir yarar sağlayacaktır.

Keçilerin genellikle daha sağlam ve sağlıklı bir hayvan olmaları nedeniyle keçi sütleri de daha temiz ve sağlıklı olabilmektedir. Entansif ( yani Özel keçi ağılarında meraya salınmadan beslenen Keçilerde ) ve Gelişen son teknoloji ile elde edilen UHT Keçi sütü nün Tedavi de çok önemi vardır."



Yüzünden bu gülücüklerinin eksik olmaması dileğiyle bitanem...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...