Daisypath Happy Birthday tickers

27 Nisan 2009 Pazartesi

Öğrencilerim ve Kızımla Güzel Bir Gün




Bu 23 Nisan tatilinde sevgili öğrencilerimle çok güzel bir etkinlik yaptık. Onlarla kitap almaya gittik, herkes kendi seçtiği, beğendiği bir kitabı alacaktı ve öyle de oldu. Onlara "kitap kokusu"nun ne kadar güzel bir şey olduğunu özellikle de "insanın kendinin beğenip seçerek aldığı kitabı" okumak kadar güzel bir duygunun nasıl olduğunu onlara göstermek amacıyla böyle bir etkinlik yaptım. Umarım faydalı olmuştur. Öğle saatlerinde öğrencilerim; Zeynep,Aycan,Yağmur,Asena,Nurseda,Neslihan,Merve,Derya,Esra,Mevlüt,Şenol Mert,Mehmet,Aysun,Aslıhan, Ahmet,Özgür,kızım Duru ve ben okuldan yola koyulduk çarşıya doğru. Onlarla zevkli bir belediye otobüsü yolculuğu geçirdik hem de komikti.
Kitapçıda "bir kitap nasıl seçilir, nelere dikkat etmemiz gerekir, kitap hakkında bilgi sahibi olmak için kitap incelemesi nasıl yapılır?"şeklinde küçük bir bilgilendirmeden sonra öğrencilerim dört bir yana dağılıp kitapları incelemeye başladılar. Biraz kararsız kaldılarsa da kitap seçiminde gayet iyi olduklarını söylemem gerekiyor. Harikasınız çocuklar :) Kızım Duru ile bende kitaplara bakmaya başladık, onu şimdiden kitapçıya götüreyim ki "Ağaç yaş iken eğilir." değil mi? Alışsın bebeklikten. Tabii o kitaplardan çok nların tadına bakma eğilimindeydi; ama olsun en azından bir adım atmış oluyoruz kitabın tadına bakmakla öyle değil mi Minik Meleğim!
Karnımız acıkmaya başladığında kitapçıdan kitaplarımızı alarak çıktık ve bir kafeye kendimizi attık. Güzel kızım da çok acıkmıştı. Hepimiz karnımızı doyurup, neşeli saatler geçirdik, güldük, eğlendik, sohbetler ettik. Böylece Duru kızım da sosyal hayata biraz daha yakınlaştı. BUndan sonra da kızım Duru'yu onun için de uygun gördüğüm her türlü sosyal etkinliğe götürmeyi düşünüyorum. İnsanları ve özellikle çocukları çok seviyor Minik Kurbağam :) Öğrencilerimle olmak onun içinde mutluluk vericiydi; biraz da uykusuz olmasa daha iyi olacaktı da neyse... O gün hepimiz çok güzel bir gün geçirdik. Seni seviyorum kızım. Sizleri seviyorum çocuklar...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...